Jazzfestivals Terneuzen en Middelburg fuseren

Scheldejazz in Terneuzen en het Internationaal Jazzfestival Middelburg fuseren. In 2016 vormen ze één Zeeuws festival onder de nieuwe naam: ZeelandJazz. De eerste editie is van 10 tot en met 19 juni 2016.
Het festival ZeelandJazz voltrekt zich op twee locaties. Het begint op 10 juni in Terneuzen, als vanouds met jazz, blues en aanverwante muziek. Eveneens zal de muziek weer in cafés en op straat te vinden zijn. Op de daaropvolgende doordeweekse dagen zullen er educatieve activiteiten op scholen zijn. Vrijdag 17 juni gaat het festival verder in Middelburg, waar het zondag wordt afgesloten. De hoofdlocaties van ZeelandJazz zijn jazzclub Porgy en Bess (Terneuzen) en het Abdijplein (Middelburg). Jazz zal de boventoon voeren, maar ook aanverwante muziekstijlen zijn te horen.
Inmiddels is een Stichting ZeelandJazz opgericht, met als bestuursleden Jack van Aspert (voorzitter), Hans Zuiderbaan en Adri van den Berge (penningmeester). De functie van secretaris is nog vacant. De bestaande oude organisaties blijven de programmering en organisatie van het nieuwe festival verzorgen.Deja un comentario