Jeugdprogramma’s

Ook voor de kleintjes is er een groot aanbod aan heel verschillende artiesten en entertainers met programma’s die toegesneden zijn op de leeftijdsgroep van de kinderen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een Sinterklaas- of Kerstviering. Maar ook het vermaak van kinderen tijdens -bijvoorbeeld- een jubileum of opendag. De papa’s en mama’s willen immers ook genieten van het feest of evenement.

Gelukkig zijn er veel artiesten die zich specialiseren in het entertainen van onze ‘kids’. Kinderen ontwikkelen zich zeer snel en jeugdprogramma’s moeten goed aansluiten op de leeftijd én de ontwikkelingsfase van een groep kinderen. Een kind van 5 heeft immers andere interesses dan een kind van 10. Vandaar dat er voor elke leeftijdsgroep verschillende programma’s bestaan. Lastiger is het om programma’s te vinden die voor kinderen van 4 tot 12 geschikt zijn. Soms worden er dan onderdelen van verschillende, op leeftijdscategorie gerichte programma’s, samengevoegd. Zulke programma’s moeten in de eerste plaats leuk zijn.

BBM Artiesten & Evenementen werkt samen met een groot aantal zeer creatieve artiesten die heel goed met kinderen kunnen omgaan en weten hoe ze hun aandacht kunnen pakken. Veel artiesten maken hun programma’s ook interactief. Kinderen krijgen dan de kans actief mee te doen. Vooral bij de liedjesprogramma’s wordt er uit volle borst meegezongen. Soms worden er zelfs kinderen op het podium gevraagd om iets te doen. Zo is wel eens de hulp nodig van de kinderen om goocheltrucs tot een goed einde te brengen. Allemaal heel ongedwongen natuurlijk. Meedoen is immers niet verplicht.

Er mag ook een educatief element in een programma verborgen zitten, zodat kinderen er op een speelse manier iets van opsteken. Spelenderwijs leren kinderen zo over zeer uiteenlopende thema’s als verkeersveiligheid, pesten, het milieu, etc. Dit educatieve element kan ook aangepast worden aan uw feest of evenement.

De spanningsboog van de meeste kleintjes is niet veel langer dan 45 minuten. Soms kan een programma langer duren, maar dan is het gewenst om een pauze in te lassen. Tja, uiteindelijk vinden de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s achter in de zaal de programma’s meestal net zo leuk als de kinderen…

how can we help you?

Contact us at the Consulting WP office nearest to you or submit a business inquiry online.