Party & Coverbands

Party- & Coverbands worden in het algemeen ingezet voor de wat grotere evenementen. De bands zelf zijn meestal ook wat groter van samenstelling. Vooral de partybands specialiseren zich in het vertolken van een bepaald feestrepertoire. Zo zal bij de ene band meer de nadruk liggen op de soulmuziek, bij andere bands ligt de nadruk weer meer op de discomuziek uit de sixties en de seventies, de 80-er of de 90-er jaren.

Deze bands moeten over een groot en gevarieerd repertoire beschikken. Een optreden moet zorgvuldig opgebouwd worden. Meestal zal in het begin van het optreden gekozen worden voor wat rustiger nummers. Gaandeweg zal het ‘feestgehalte’ van het repertoire toenemen om het optreden op een hoogtepunt te kunnen afronden. Ook het geluidsniveau is belangrijk. Party- en Coverbands moeten in staat zijn om zowel op een laag als een hoog volume te spelen. Het geluidsvolume mag nimmer het ‘oordopjesniveau’ bereiken. Om het geheel af te maken is een professionele lichtinstallatie noodzakelijk.

Een speciale plaats nemen de Tribute Bands in. Deze bands richten zich geheel op het repertoire en de speelwijze van een bepaalde artiest of groep. Het optreden van een tribute band zal vrijwel nooit avondvullend zijn, maar kan een aanvulling zijn op een optreden van een Party- of Coverband.

Party- en Coverbands evenals Tribute Bands beschikken meestal zelf over een aangepaste geluid- en lichtinstallatie tot ca. 500 personen. Voor grotere evenementen zal BBM Artiesten & Evenementen zorgdragen voor professionele begeleiding voor zowel geluid als licht.

how can we help you?

Contact us at the Consulting WP office nearest to you or submit a business inquiry online.