Ruige Binken Tocht

Voor de ultieme “Nederland Waterland”-ervaring is Zeeland als waterprovincie bij uitstek de “place to be”. Kanalen, rivieren, meren met stilstaand water, open water met eb en vloed, de Noordzee. Het is er allemaal. Een tocht over deze soms ruige wateren spreekt altijd tot de verbeelding. Laat het nette pak maar thuis. Zorg liever voor goed zittende, soepele kleding. Een droog reserve setje kan vaak geen kwaad.
Genieten van de natuur

Er zijn meerdere opstapplaatsen te bedenken. Het Veerse Meer is een goede keuze. Daar is het water meestal wat rustiger. En er zijn voldoende plekken aan de vele eilanden – voormalige zandbanken – om aan te leggen en een wandeling te maken, even tot rust te komen of te lunchen. De Oosterschelde is een meer sportieve uitdaging misschien. Hier speelt het spel van eb en vloed, waar je als schipper altijd rekening mee moet houden. De weidsheid en de prachtige luchten zijn legendarisch. De droogvallende zandbanken zitten vol leven van foeragerende vogels en zeehonden die lui liggen te zijn in het natte zand. Als er voldoende wind staat buist het zilte water over de boeg en trilt het schip als het weer een golf neemt.

Inschepen maar!

U scheept in aan de steiger in het historische stadje Veere of in Zierikzee, het prachtige oude stadje aan de Oosterschelde. Eén van de traditionele schepen, die met veel liefde en vakmanschap door hun schippers in oude staat zijn hersteld en worden onderhouden, ligt voor u gereed. Bemand door ruige bonken die voor geen kleintje vervaard zijn. De schipper, die verantwoordelijk is voor de veiligheid aan boord, zal u instrueren en aangeven waar u op moet letten om de tocht veilig te laten verlopen. Hij zal u ook vertellen wat uw taak is aan boord. Want er wordt van u verwacht dat u de handen uit de mouwen steekt om te helpen bij het hijsen van de zeilen.

Het is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar uw tocht kan tamelijk spectaculair zijn. Het is altijd weer prachtig om de Zeeuwse kusten eens vanaf het water te bekijken. Of om de Zeelandbrug nu eens van een andere kant te zien. De imponerende aanvaarroute naar de stormvloedkering. En hoe mooi is het niet om zeehonden in hun natuurlijke omgeving te spotten?

Om te voorkomen dat u zeebenen krijgt, kunt u een wandeling maken. Er zijn veel plaatsen in Zeeland die worden teruggegeven aan de natuur of waar de natuur een handje geholpen wordt. Er kan gezorgd worden voor deskundige uitleg over de projecten die zijn of worden uitgevoerd. Vooral vogelliefhebbers zullen dan aan hun trekken komen.

Zeemansliederen

Bij terugkomst moet natuurlijk het zout uit de kelen worden gespoeld. Dat kan uiteraard aan boord, maar u kunt ook naar een café aan de haven gaan. Hoe dan ook, het traditionele oorlam zal worden uitgedeeld. Om in de sfeer te blijven kan een accordeonist toepasselijke zeemansliedjes spelen en zingen. Zingt u mee? Liefst luidkeels.

Culinair Zeeland

Maar de honger moet ook gestild worden. Zeeland is een provincie waar het goed leven en toeven is en waar de mogelijkheden om van de culinaire geneugten van het leven te genieten legio zijn. Wat zal het worden. Vlees of vis? Na deze dag denken wij dat het wel vis zal worden. Nietwaar?

how can we help you?

Contact us at the Consulting WP office nearest to you or submit a business inquiry online.